dissabte, 22 de gener del 2011

Camí Reial

CAMÍ REIAL

Distancia: 7km - Dificultat: Facil.


Es Camí Reial o Camí Vell com tambe es coneix, es una de ses vies mes entigues de Menorca que comunicava Maó amb Ciutadella, data de s'epoca medieval encara que no es descarta que formes part de s'entiga via Romana.
Actualment es conserva es tram de Ferreries que ens dura atraves des barranc d'Algendar fins es camí entic de Ciutadella.

Iniciam aquesta ruta sortint desde sa plaça Constitució de Ferreries.


Pujarem per es carrer que surt a ma dreta des de s'Ajuntament, sa costa de ses barreres aixi es com es diu i ens durà fins unes escales que ens deixen a sa carretera general.


Seguim per sa carretera  fins arribar as carrer del camp que ens desvia cap a l'esquerra cap a Es Coll Llis.





En pocs metres ja deixam s'asfalt i trobam una pista de terra, prest trobarem Es Pouets.




Aquest camí ens du fins sa carretera de Cala Galdana, la creuam i seguim es nostre trajecta pujant una costa encimentada ben empinada que ens calentara ses cames.








Despres de caminar una estona, arribam fins un desviament a la dreta, apartir d'aqui es Camí Reial ens mostra sa seva millor cara.




Durant es trajecta trobarem diversos elements etnologics, com sa creu de Son Gornés.


Es Pou de sa Perdiu Blanca.


Sa Cova Reial.



I sa Costa de na Salema.


Despres de pujar aquesta costa de 241 metres com posa es cartell, arribam a una carretera esfaltada que atravesam i seguim recta en dirrecció es Canalo.




Baixam per un camí encimentat, en es moment que sa pista pasa a ser de terra hem de girar a l'esquerra, per un portell que vorem.





Aquest caminet ens dura fins es barranc d'Algendar, atravesant es Pas d'en Revull, en aquest moment hem arribat a un des punts mes emblematics de Menorca, es Pas d'en Revull es un estret canaló en mig de altes parets de roca, on poques vegades per no dir mai hi toca es sol. En aquest tram hem de dur un calçat adequat per s'ocasió, ja que està ple de verdet i llenega bastant.







Baixam per es pas d'en Revull, fins arribar a una barrera que ens dona entrada a es barranc d'Algendar.


Una vegada dins es barranc el recorrem en dirrecció sud, es Barranc d'Algendar es el mes important de Menorca, ses seves parets fan 40 metres d'alçada i el seu torrent te aigua tot s'any, en aquest tram de camí no hem de frissar, hem de disfrutar de s'entorn i de un des paratjes mes espectaculars de s'illa.






Arribant a un  petit pont, veim un cartell que ens indica direcció Ciutadella girant a la dreta.




Aqui ens espera una bona pujada per un camí empedrat que ens dura fins un antiga construcció en runes.






Un parell de metres mes i arriba es final des nostre camí, una vegada som a ses barreres de Son Guiem, es camí segueix, però esta tot esfaltat, en aquest punt podem caminar 10 km per s'esfalt fins arribar a Ciutadella o tornar a Ferreries per on hem vingut, com he fet jo.


Hem de tenir en conta que sa distancia des camí nomes es d'anada, encara que es recorregut es facil anar i tornar son uns 14 km en total i pujam i baixam un parell de barrancs.

Aquí teniu es Track per GPS d'aquest recorregut que he pujat a Wikiloc.





8 comentaris:

Daniel Alcalá Almela ha dit...

Hola Migue,una ruta molt interessant, sobre tot m'agradat molt la part del barranc i els camins empedrats,a mes per les fotos de l'aigua no feia pinta de fer molt de fred.

Salutacions.

Migue Pons ha dit...

Gracies Dani, com tu dius no feia fred, el principi va ploure un poc però el final va sortir el sol.

Salutacions.

Conso Triay Coll ha dit...

molt bona feina Migue!!
Salut!

Migue Pons ha dit...

Gracies Consuelo!!

Menorquines ha dit...

Ahir vam fer aquesta ruta i vam quedar impressionades!!!!! El paisatge és preciós. Gràcies per les teves indicacions.

Migue Pons ha dit...

Aquest es sens dubte es barranc mes espectacular de Menorca. Gracies

Unknown ha dit...

Hola, ahir vaig anar d'excursió per es barranc. Record que quan era més jove vaig anar a una cova/tunel, però ahir no ho vaig trobar... Algú em podria ajudar si sap on és. Moltes gràcies

Migue Pons ha dit...

Em sap greu pero no et puc ajudar, jo no l'he vist mai aquesta cova.