dilluns, 14 de març del 2011

Cami de Tramontana - Son Pere

Cami de tramontana a Son Pere.

Distancia: 4 Km  Dificultat: Facil ( un tram te un bon desnivell)

Sa ruta que faré avui en realitat es un tros de sa ruta cicloturistica que dur des de es Mercadal fins Ferreries. Es trajecte complet te uns 16Km dels quals uns 12km son per camins secundaris esfaltats.



Per iniciar sa ruta anirem des de es Mercadal per es camí de Tramontana seguint es cartells de ruta cicloturistica fins alla on acaba es camí es faltat.


Una vegada trepitjam sa pista de terra començarem sa nostra caminata que ens durà per un caminet entre tanques verdes, tipicament Menorquines.


En tot es primer tram estem acompanyats per un torrent, i sa renou de s'aigo corrent i es croar de ses granotes ens acompanyen durant es nostre camí.


Atravesam unes barreres i començam amb una suau pujada que poc a poc va tornant mes feixuga i que ens dura fins es lloc de Sant Antoni de Ruma.



Era hora de monyir i l'amo replegava ses vaques cap es boer, en va convidar a ajudar-lo a monyir però vaig preferir segir caminant que enbrutar-me dins es boer.



En aquest punt hem de segir es camí de l'esquerra que puja cap a munt, aqui es una pista esfaltada però amb una bona pendent.






Una vegada quasi dalt ens donem conte de el tram que hem pujat, uns 200 metres de desnivell  aproximadament, amb unes vistes fantastiques de sa costa nort.






Des de dalt de tot podem veurer es Far de Cavalleria i sa montanya del Toro.





Caminant un poquet mes trobam Son Pere una casa de camp que actualment es lloga per pasar els caps de setmana, desde aqui ja veiem el poble de Ferreries.



Per arribar a Ferreries quedarien uns 3 Km que son tots de devallada bastant pronunciada i per pista esfaltada.









En aquest cas vaig tornar enrrera per el mateix camí fins es cotxo. Encara que no descart un altre dia fer tot el trajecte senser desde Es Mercadal fins a Ferreries.

Aqui teniu el Track que he pujat a Wikilog.



3 comentaris:

Daniel Alcalá Almela ha dit...

Hola Migue,hi ha que veure lo que donen de si eixos 4 kilòmetres,estan molt ben aprofitats amb molt bons paisatges,per lo que veig en les fotos ahí també ha plogut de valent.
¡Home! haver munyit les vaques,a lo millor un litre de llet ten hauria regalat el pastor jejeje...

Salutacions.

Conso Triay Coll ha dit...

Interesant aquest ruta!!!
Gràcies!!

Migue Pons ha dit...

Si Consuelo està entretinguda per un capvespre que no tens massa estona ja que es fa bastant rapit, però te una pujada que fa suar.

Dani, pues la veritat es que aqui ha plogut practicament cada dia execptuant diumenge que va fer un dia esplendit, però aquesta setmana ja torna ploure. Si em conviden a monyir vaques un altre dia pues em pensso açò des litre de llet jajaja.
Salutacions