dilluns, 4 d’abril del 2011

Camí de Cavalls 4 - Son Saura - Ses Salienes de Fornells.

Ruta 4 Son Saura - Ses Salines de Fornells.

Distancia: 6km. - Dificultat: Facil.

Feia estona que no posava cap ruta des Camí de Cavalls i aquest cap de setmana vam aprofitar per fer una ruta familiar, aquest tram es ideal per fer amb fillets es perfil es pràcticament pla i per camins de facil acces sense grans desnivells.

Inicem sa ruta al reves de com diu es titol, ja que varem començar de ses Salines de Fornells, es camí comença a sa carretera que va de Maó a Fornells està perfectament indicat amb uns cartells i tambe amb ses retxes vermella i blanca de GR.



Apartir d'aquest punt comença sa ruta integrament per pista de terra, atravesam un torrent per un petit pont de ciment i uns metres mes en vant trobam un vell boer mig derroit.


Just devant vorem es cartell que en indica sa Basilica paleocristiana des cap des port. Es una visita obligada que no podem passar de llarg.



Descoberta el 1958 es va començar s'excavació el 1975, data del segle V aproximadament per mes informació:
http://www.menorcaweb.net/arqueologia/menorca%20cast/arqmc192.htm





Vista des des planol informatiu
 

Escales que portaven a un segon nivell.





Piscina Baptismal en forma de creu.
 





Una vegada visitada sa nostra ruta continua, aquesta vegada trobarem un cartell que ens indica sa direcció a seguir i hem de creuar un petit torrent per demunt unes pedres.






Es cami passa per dins es bosc i esta perfectament senyalitzat.




En aquest tram trobarem un desviament amb un cartell que ens indica camí privat, aquest cami arriba fins, Cala Blanca i Cala Rotja.



Cala Blanca

Cala Rotja

En aquesta ocasió seguim envant ja que aquestes cales els hem visitades altres vegades.
Es Camí de Cavalls esta molt ben senyalitzat en aquest tram amb alguns cartells que ens indican la distancia que falta per arribar.




Es nostro petit ciclista pujant una costa.
 Seguirem per dins es bosc passant per devora un altre caseta mig derroida.




Ara toca una baixada que ens dur fins una zona humida, ja arribam a Son Parc com es diu s'urbanització, passam per es costat de sa depuradora i finalment arribam a s'aparcament de sa platja de Son Saura.



Es una platja gran amb unes importants dunes d'arena que estan tancades per la seva correcta recuperació i concervació. En temporada alta trobem molts de turistas, aixi com tot tipos de serveis a s'urbanització. Peró en aquesta epoca nomes un parell de familes per sa platja i tots es comerços i hotels tancats, exceptuant es camp de Golf, es s'unic de Menorca i está obert tot s'any.





Final des trajecta i es hora de  dinar i descansar una estona.

Sa tornada nomes la vaig fer jo, sa famila em va esperar a sa platja i els vaig anar a cercar amb es cotxo que haviem deixat es principi des camí.


Aqui teniu es track de tornada. Que es es mateix cami que hem fet d'anada però sense sa visita de sa Basiclica.


http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=1589682


6 comentaris:

Danimenorca ha dit...

este domingo fuimos hasta cala blanca desde la carretera de fornells, para llegar tuvimos que desviarnos por un camino donde habia un cartel enorme donde prohibia el paso, una vez alli nos acercamos a cala rotja y nos encontramos con el guarda que muy amablemente nos informo que habiamos pasado por un camino privado, que otro guarda se lo habia comunicado y que las camaras habian recogido nuestra entrada en terreno ostil...xD
Que a partir del mes que viene lo que habiamos hecho se multaria con mucho dinero.
y pregunto yo, por donde se puede ir a cala blanca sin meterse en zona privada? que hay de cierto en lo que me conto el buen hombre ese?
por donde vas tu?
que alternativa ahi o que farias?
la cuestion es que quiero volver.
Saludos

Migue Pons ha dit...

Hola Dani, como indico en la descripción de la ruta para ir hasta estas calas hay que pasar por un camino privado, que tiene un cartel enorme que lo indica, mas adelante hay otro camino con su correspondiente cartel de camino privado y otro que nos avisa de cazadores pegando tiros.

De momento el camino es privado y si no quiere que pasemos, pues no podemos pasar. Si pasas es bajo tu responsabilidad.

Lo de la multa, el no te puede poner ninguna multa, lo que si puede hacer es denunciarte a la guardia civil, por pasar por su camino.

En la guia del Camí de Cavalls, señala esa zona como de especial interes y esta indicada con señales de vistas panoramicas, pero solo para el dueño por lo que se ve. Personalmente creo que el Consell tendria que expropiar este trozo pequeño de camino para poder visitar las calas, al realizar esta ruta.

Si vas desde el mar nadie te dirá nada, peró el calado es muy poco profundo, igual tendrias que ir con un kayak.

Cuando yo fui a esas calas hace unos años no habia carteles, ni guardas, ni camaras camufladas entre los arboles.

Resumiendo Dani, de momento si no te dejan pasar por tierra no puedes visitar estas calas, ya sabes que algunos "señoritos" les joroba que el Camí de Cavalls pase por sus tierras y este es un ejemplo mas.

Conso Triay Coll ha dit...

Com t'ho estàs currant!!!! molt bé Migue!!!

Migue Pons ha dit...

Gracies Consuelo !!!!

Daniel Alcalá Almela ha dit...

Hola Migue,una ruta molt guapa i si es fa en companyia de la família encara millor.Molt interessants les excavacions.
Per curiositat,¿saps quin numero te aquest GR?¿i la longitud que té?

Salutacions.

Migue Pons ha dit...

Gracies Dani, es el GR223 i te una longitut de 220km dels quals uns 200km aproximadament son per pistes de terra, els altres son passant per poblacions, carreteres i urbanitzacions.

Salutacions