dissabte, 27 de novembre del 2010

Introducció Camí de Cavalls



Camí de Cavalls GR-223




Encara que no està clar el seu origen, es creu que va ser el segle XVIII quant va crear-se per us militar de defensa de la costa de l'illa, encara que hi ha indicis que amb anterioritat ja existia.


El camí de Cavalls recorre tot el perímetre del illa de Menorca passant per platges i barrancs, la seva longitud total es de uns 200Km aproximadament.




Desprès de quedar oblidat durant uns anys, no va ser fàcil la seva recuperació, ja que al passar per terrenys privats a certs trams, estava prohibit el seu pas. La coordinadora del Camí de Cavalls va tenir un paper molt important en tot el procés reivindicatiu perquè el camí tornes a ser transitable, després de molts entrebancs, el maig del 2008, va tornar a ser d'us públic.




Actualment està en rehabilitació per part de Consell Insular de Menorca, però ja es transitable al 100%, es preveu que el 2011 es dura a terme la darrera fase d'acondicionament del traçat.
El Camí es pot fer a peu, a cavall o en BTT i està totalment prohibit per a vehicles a motor.



Hi ha una guia editada que podeu trobar a les llibreries de l'illa, el camí esta dividit en 20 trams i a la guia podreu veure distàncies, mapes i desnivells així com els llocs interessants que trobarem durant el recorregut.


Per més informació deix un parell d'enllaços interessants.


http://menorcadiferente.com/cami-de-cavalls/


http://coordinadoracamidecavalls.blogspot.com/


http://www.menorcaexplorer.com/es/cami-de-cavalls.php


http://camidecavalls.bloc.cat/