dissabte, 27 de novembre del 2010

Camí de Cavalls 2 - Es Grau - Favaritx

Ruta 2 Es Grau - Favaritx

Distancia: 8,53 Km - Dificultat: mitjana

Iniciam sa nostra ruta partint de s'aparcament des Grau i agafam sa carretera en direcció Maó, a uns pocs metres trobam una entrada a ma dreta, que dóna as parc natural de s'Albufera des Grau, allà comença es Camí de cavalls en direcció a Favaritx.




Seguint ses indicacions d'es camí que esta perfectament senyalitzat arribam fins sa platja d'es Grau.





Després d'una pujada veim davant noltros s'illa d'en Colom, és s'illot més gran de Menorca i també forma part des parc natural de s'albufera des Grau.
Cala Tamarells serà sa propera platja que trobarem, està formada per un parell de cales, allà també hi podem veure sa Torre de Rambla una antiga torre de defensa costanera.






Caminant un poc més arribam a Cala de sa Torreta, aquesta és una cala més gran, amb un bon pinar as fons, és un bon moment per fer un petit descans i gaudir d'aquest racó.







Tot seguit agafam es camí cap a Cala'n Cavaller, passarem per un parell de pujades i baixades i una vegada arribam trobam una petita cala de macs amb poca arena i bastanta d'alga, però així i tot té es seu encant.




Just girant a l'esquerra, una vegada arribam a cala Cavaller, segueix es camí cap a Cala Morella passant per dins un petit bosc de pins i tamarells.






Pujant una empinada costa arribarem fins dalt de s'Arenal de Morella o platja d'en Tortuga com també se li diu, si es temps ho permet és una platja ideal per prendre un bany.



Des d'aquí pujam per sa part de ponent de sa platja, una vegada dalt veurem sa zona humida de bassa de Morella. Seguim caminant fins arribar as final des nostre trajecte que ens duu a sa carretera que arriba fins es far de Favaritx, es una zona amb poca vegetació i on sa tramuntana a moldejat es paratge al seu gust, be a n'es cap de Favarix trobarem es far, es un lloc ideal per veure sortir es sol els mes matiners.


Tot es recorregut és per pistes de terra, hi ha que tenir en compte que si no ens venen a cercar de Favaritx hem de realitzar es recorregut de tornada, ja que no hi ha transport public.

2 comentaris:

Dolors A ha dit...

Disposem de sis dies per fer la ruta de Maó a Ciutadella, del 23 al 29 d'octubre, com la podem fer trobarem allotjaments?

Migue Pons ha dit...

Hola Dolors, oficialment allotjament no n'hi ha de moment, per poder-lo fer tipo cami Santiago.

A finals d'octubre ja hi ha molts d'hotels de platjes urbanizades que estan tancats i es mes complicat realizar la ruta per trams.

El que si hi ha son empreses que et donen el servei de transport i recollida així com tota l'informació necesaria.

Aquí tens l'enllaç d'una d'elles tot i que n'hi ha mes.

http://www.camidecavalls360.com/

Sort i a disfrutar del camí.